Ceai cald pentru angajatii care muncesc in frig

Hila Ovidiu

Angajatorii sunt obligati sa asigure conditii sporite de lucrtu angajatilor pe timp de iarna. In situatia in care agentii economici nu se supun legii tisca amenzi cuprinse intre 1500 si 2500 de lei. In cazul temperaturilor foarte scazute acestia trebuie sa reduca programul de lucru, sa asigure confortul termic si sa aprovizioneze angajatii cu ceai cald.

Date fiind conditiile meteo din aceste zile, inspectorii ITM atrag atentia agentilor economice ca au obligatia de a facilita conditiile de munca ale angajatorilor care lucreaza in frig. Mai exact, acestia trebuie sa scurteze programul de munca, sa reprogrameze turele de noapte acolo unde este posibil si sa ofere o jumatate de litru sau chiar un litru de ceai cald fiecarui angajat care munceste in conditii termice deosebite. Cei cae nu se supun rigorilor legii risca amenzi intre 1500 si 2500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primul tronson aproape de finalizare

Primul tronson din Calea Cisnadiei va fi dat in folosinta pe timpul iernii. Aici lucrarile sunt intr-un stadiu avansat. A fost deja turnat primul strat de binder. Lucrarile pe cel de-al doilea tronson vor incepe in primavara anului viitor. Primul tronson intrat in lucru din Calea Cisnadiei va fi practicabil […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro