Cea mai veche biserica din Sibiu

Hila Ovidiu

Biserica de pe strada Lunga este pe cat de micuta pe atat de incarcata de povesti impresionante. Ba mai mult, ar putea fi oricand introdusa cu succes intr-un circuit turistic. Detine cel mai vechi drapel romanesc, una dintre cele mai vechi icoane din Sibiu si picturi ecleziastice vechi de sute de ani.

Putini sunt cei care stiu ca bisericuta de pe Strada Lunga este cea mai veche din oras. Dateaza din jurul anului 1700 si a fost construita de catre un episcop sarb delegat in zona pentru a pastori credinciosii romani. Biserica nu este insa renumita doar pentru vechime. Are icoane si picturi care ar putea fi cu usurinta introduse intr-un circuit turistic. Si acestea dateaza de cateva sute bune de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ajofm Sibiu "scoleste" somerii pentru un job mai bun

Sute de sibieni beneficiaza de cursuri de calificare sau recalificare profesionala cu ajutorul celor de la Ajofm. Vorbim despre someri inregistrati in evidentele agentiei. La mare cautare sunt specialistii in resurse umane si bucatarii. Anul acesta Agentia Judeteana pentru Ocuparea fortei de Munca Sibiu deruleaza cursuri pentru administrator pensiune turistica, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro