Ce vor tinerii ?!

Hila Ovidiu

In functie de orasul din care provin, tinerii din Romania au diferite asteptari cand vine vorba de viitorul loc de munca. Un singur lucru au insa toti in comun. Interesul pentru atomsfera de la serviciu si siguranta postului oferit.

images

Pentru a vedea care sunt inclinatiile tinerilor atunci cand vine vorba despre locuri de munca, s-au strans date din cele mai importante orase ale tarii. Este vorba despre Sibiu, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca. Cel mai mare punct de interes pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca pare sa fie calitatea conditiilor oferite. Peste 60 la suta dintre sibienii intrebati au spus ca este foarte important sa aiba un birou propriu si spatii de recreere. Pe de alta parte, tot sibienii valorizeaza ceva mai putin existenta programelor de dezvoltare a angajatilor. Astfel doar 25 la suta dintre considera ca dezvoltarea personala la locul de munca este foarte importanta. Clujenii sunt insa la polul opus. 52 la suta dintre acestia ar vrea sa participe la programe de specializare platite de companie. Siguranta locului de munca si caracterul colegilor inseamna foarte mult pentru aproape 54 la suta dintre sibieni. Procente mult mai relevante in acest sens au insa brasovenii si iesenii. Vorbim despre procente de pana la 66 la suta. Sibienii pun banul pe primul loc. 71 la suta dintre cei care au raspuns la acest studiu spun ca pachetul salarial este foarte important. Ceva mai relaxati sunt respondentii din celelalte mari orase ale tarii. Tot sibienii sunt si cei mai putini intere4sati de antreprenoriat. Doar 33 la suta spun ca ar vrea sa si deschida o afacere proprie in urmatorii 2 ani. La polul opus sunt iesenii. Aici 88 la suta dintre tinerii intrebati ar vrea sa fie proprii lor sefi. Tot sibienii sunt si cei care sunt dispusi sa isi sacrifice locul de munca pentru cariera. 38 la suta dintre respondenti ar face asta. Datele au fost stranse in urma colectarii informatiilor de la 721 de chestionare completate de participantii la Targul de Cariere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La volan in prag de coma alcoolica

A urcat la volan desi era aproape in coma alcoolica. Vorbim despre un sofer oprit de politistii rutiri in municipiul Sibiu. Barbatul avea o alcoolemie de 1,14 miligrame de alcool pur in aerul expirat. Barbatul a incaput pe mana oamenilor legii in aceasta dimineata in jurul orei 01.35 cand pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro