Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie…

Hila Ovidiu

Aproximativ 100 de protestatari au venit si luni in fata sediului PSD din Sibiu. Acestia au adus cu ei foi pe care au scris versuri ale lui Eminescu, citate apartinand acestuia si apeluri la normalitate.

Pe -7 grade aproximativ 100 de sibieni si-au reluat si luni la orele pranzului locul de veghe din fata sediului PSD Sibiu. Vorbim despre participantii la protestul “Va vedem din Sibiu”. Participantii nu au venit cu mana goala ci au adus cu ei foi pe care au imprimat cate o strofa din poeziile eminesciene, citate apartinand marelui poet dar si nazuinte proprii cu privire la Romania, toate incepute cu “Ce – ti doresc eu tie, dulce Romanie”.

“Dulce Romanie iti doresc normalitate, curaj, sau sa aperi adevarul pe care putem cladi apoi orice” au fost doar cateva dintre gandurile pe care participantii la flashmob le-au insiruit, din suflet, pe foile pe care le-au tinut in dreptul pieptului. Cel mai emotionant text este insa un citat eminescian care s-a dorit a fi un semnal de alarma tras la confruntarile politice actuale. “Gresalele in politica sunt crime caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se-mpiedica dezvoltarea unei tari intregi  si se-mpiedica, pentru zeci de ani inainte, viitorul ei” a fost citatul printat de catre un sibian.

Protestatarii pregatesc un manifest de mare amploare in Bucuresti programat pentru data de 20 ianuarie. Mobilizarea se face ca de obicei pe retelele de socializare. Pana atunci insa oamenii isi dau intalnire in fiecare zi la orele pranzului in fata sediului PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eminescu si Cultura Nationala, sarbatoriti la Sibiu

Dublu eveniment sarbatorit la Sibiu, in parcul Sub Arini. Elevi, profesori, studenti dar si reprezentanti ai Academiei Fortelor Terestre au sarbatorit 168 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu! Jumatatea lunii ianuarie este o perioada cu dubla insemnatate pentru romani. Sarbatorim pe de-o parte ziua de nastere a celui […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro