Ce a ridicat DNA de la medicii implicaţi în dosarul mitei pentru tratamente oncologice

Hila Ovidiu

Cantităţi foarte mari de medicamente scumpe, laptopuri, calculatoare şi documente privind sejururi au fost ridicate de anchetatori în urma percheziţiilor făcute marţi, la companii farmaceutice, spitale şi clinici de oncologie, potrivit unor surse judiciare. La Sibiu anchetatorii au percheziţionat, marţi, cabinetul şefei Sectiei de Oncologie, dr. Valeria Valeanu, şi au monitorizat cabinetele medicilor oncologi din cadrul Spitalului Judeţean.

Printre medicamentele pentru tratamentul cancerului ridicate la percheziţii erau şi fiole care costă 20.000 de lei bucata, potrivit mediafax.ro.

Anchetatorii au luat din imobilele percheziţionate calculatoare şi laptopuri ale persoanelor vizate în anchetă, iar în perioada următoare vor face percheziţia informatică a acestora, în prezenţa celor cărora le aparţin.

De asemenea, au fost ridicate la percheziţii documente privind sejururi, anchetatorii având informaţii că medicii care ar fi prescris medicamente scumpe, în locul celor generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic, ar fi primit în schimb de la companii farmaceutice excursii şi vacanţe care apăreau ca sponsorizări pentru participare la congrese şi simpozioane naţionale şi internaţionale, dar care ar fi fost de fapt o “mită mascată”.

Procurorii DNA au făcut, marţi, 61 de percheziţii Bucureşti şi judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, spitale şi clinici de oncologie, precum şi la locuinţele mai multor persoane, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente, cu “recompensarea” doctorilor.Anchetatorii au făcut percheziţii la clinici de oncologie din cadrul spitalelor judeţene Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, la Casa Judeţeană de Asigurări de Săntate Sălaj, Institutul Oncologic “Ion Chiricuţă”, Spitalul din Cluj-Napoca, Cabinetul Oncologic de la mansarda Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, şi la firme şi distribuitori de medicamente pentru cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scandalul izbucnit la mai multe sectii de Oncologie din tara, continua

Scandalul izbucnit la mai multe sectii de Oncologie din tara, continua. Procurorii DNA au gasit la perchezitiile efectuate, cantitati mari de medicamente, unele dintre ele foarte scumpe. 10 companii farmaceutice sunt vizate de procurorii anticoruptie. Asa s-ar fi ajuns ca doctorii sa comande medicamente in catitati mai mari decat aveau […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro