Cauciucurile de iarna sunt obligatorii!

Hila Ovidiu

Odata cu prima zapada a intrat in vigoare si obligativitatea montarii cauciucurilor de iarna. Politistii rutieri fac deja controale in acest sens iar cei care sunt prinsi cu masinile “neincaltate” risca amenzi usturatoare.

Politistii le reamintesc soferilor faptul ca odata cu prima zapada devin obligatorii cauciucurile de iarna. Acestea sunt anvelope speciale, care pot fi folosite pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei. Masinile cu greutate mai mare de 3,5 tone trebuiesc doate si cu dispozitive antiderapante. Politistii rutieri au facut deja filtre pe drumurile judetene si nationale care tranziteaza Sibiul. Nu s-au aplicat inca amenzi insa oamenii legii spun ca vor trece in curand la sanctiuni drastice pentru cei care nu isi echipeaza masinile de iarna. Sanctiunea contraventionala pentru neechiparea corespunzatoarea a autoturismului se este de pana la 20 de puncte iar ca masura complementara se retine certificatul de inmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prima zapada din aceasta iarna

Iarna si-a intrat in drepturi. Duminica a nins aproape toata ziua iar la Paltinis zapada masoara deja mai bine de 10 centimetri. In oras dar si in statiunea montana s-a intervenit de mai multe ori cu sararitele pentru a indeparta zapada de pe carosabil. Weekendul a adus si prima zapada […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro