CARTIERUL TINERETULUI, APROAPE DE FINALIZARE

studio

Lucrarile de amenajare a retelelor de apa si canalizare precum si cele de amenajare a drumurilor din Cartierul Tineretului se apropie de finalizare. Valoarea lucrarilor de viabilizare a acestui nou cartier al Sibiului a depasit 62 de milioane de lei, fondurile pentru aceasta provenind exclusiv din bugetul local al Sibiului.

In suprafata de 24 hectare, Cartierul Tineretului s-a conturat pe documente din anul 2004, cand cele 419 loturi au fost atribuite tinerilor in folosinta gratuita pentru constructia de case de locuit. Din 2005 si pana in prezent au fost emise peste 290 de autorizatii de construire, cladirile aflandu-se in diverse stadii. Din totalul de 419 loturi atribuite initial, 125 urmeaza sa fie redistribuite datorita faptului ca beneficiarii initiali nu au inceput constructia in termen rezonabil. Cartierul are 13 strazi si 11 alei, strazile primind nume de capitale europene, iar aleile au primit nume de pictori. Lungimea totala a acestor strazi insumeaza peste 7 km. Lucrarile de amenajare a retelelor si drumurilor au inceput in anul 2007. Retelele de apa, canalizare menajera si canalizare pluviala sunt finalizate. Acestea sunt amenajate in prezent pe toate cele 24 de strazi si alei ale cartierului. Retelele de canalizare sunt deservite de trei statii de pompare a apelor uzate, acestea fiind de asemenea finalizate si in functiune, fiind in administrarea SC Apa Canal SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SUNT ŞANSE MARI CA SPITALUL DIN CISNĂDIE SĂ FIE REDESCHIS

Vesti bune pentru locuitorii orasului Cisnadie. In curand, spitalul din localitate ar putea fi redeschis. Acest proiect se afla in prioritatile Consiliului Judetean Sibiu. In momentul in care a fost inchis, Spitalul din Cisnadie avea 92 de paturi, 16 medici specialisti de Medicina Interna, Neurologie, Pediatrie, Obstretica Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro