Carnavalul, regele Europei

Hila Ovidiu

Mastile reprezinta obiecte nelipsite din traditiile si obiceiurile populare de pretutindeni. Au dovedit-o marti cei de la Muzeul Astra prin vernisajul expozitiei “Carnavalul, regele Europei”. Proiectul in din care face parte expozitia este rodul muncii muzeografilor din 8 tari europene si se desfasoara inca din 2007.

Carnavalul, regele Europei, este un proiect de cercetare finantat de Uniunea Europeana. Scopul proiectului este de a aduce in lumina  importantele similaritati ce pot fi observate in Carnaval si ritualurile cu masti din diferitele regiuni ale Europei. Iar acestea nu sunt deloc putine. Expozitia deschisa la Sibiu vine sa arate cat de mult se pot asemna obiceiurie si traditiile unor tari care cel putin in teorie nu au prea multe in comun. Prin piesele expuse aici sunt unite practic toate cele patru colturi ale Europei. In cadrul acestui proiect sunt implicati specialisti din Italia, Romania, Spania, Slovenia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Macedonia. Vernisajul expoozitiei a a vut loc marti. Cei prezenti au avut ocazia de a primi si un ghidaj specializat din partea reprezentantului Italiei in acest proiect. Expozitia beneficiaza si de proiectii video in care sunt ilustrate o serie de obiceiuri specifice fiecarei tari participante la proiect. Tara noastra este reprezentanta de obiceiul lolelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Premiati de ARPM

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a premiat marti, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, inventivitatea si talentul artistic. Copiii din gradinite si scoli generale care s-au inscris la concursurile organizate de ARPM au fost rasplatiti cu premii. De Ziua Internationala a Medilui, marcata marti, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro