Cardul European pentru Dizabilitate va fi disponibil si in Romania

Hila Ovidiu

Persoanele cu dizabilitati pot obtine si in tara noastra Cardul European pentru Dizabilitate. Pe baza acestuia pot participa la diferite evenimente culturale din Romania sau din alte 7 tari europene. Vor fi emise pentru inceput 50 de mii de carduri.

Cardul European pentru Dizabilitate le ofera persoanelor cu dizabilitati ocazia de a participa gratuit la diferite evenimente culturale. In tara noastra pot beneficia de acest card aproximativ 50 de mii de persoane cu handicap indifernt ca sunt copii sau adulti.

Din acest proiect va face parte si DGASPC Sibiu. Tarile participante pe langa Romania sunt Cipru, Malta, Estonia, Finlanda Slovenia, Belgia si Italia. Cardul se va elibera pe baza unei cereri completate in scris sau on-line. Dosarul complet trebuie sa contina insa o copie dupa actul de identitate sau certificatul de nastere, o copie dupa certificatul de grad de handicap si doua fotografii de tip buletin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Angajatorii din constructii, amendati de ITM

Itm Sibiu a verificat in aceasta luna agentii economici care au ca domeniu de activitate constructiile. La 50 de angajatori controlati au fost depistate aproximativ 70 de neconformitati. 3 patroni sau administratori de firma s-au ales cu dosare penale pentru munca la negru. In cadrul controalelor inspectorii au avut in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro