Cardiacii cu infarct grav trimisi pentru operatie la Targu Mures

Hila Ovidiu

Spitalul Judetean trimite cazurile grave de infarct in centrele universitare ale tarii. La Sibiu, in centrul “CVASIC” sunt operati doar pacientii a caror stare de sanatate nu exte exceptional de grava.

In timp ce autoritatile judetene viseaza la un spital Regional iar Sibiul se pregateste pentru a primi oaspeti europeni din 28 de tari in luna mai a anului viitor cand este programat Summitul UE, pacientii cu afectiuni cardiace grave, care necesita interventii chirurgicale de urgenta, sunt trimisi la Cluj, Tg-Mures sau Bucuresti pentru ca la momentul de fata sectia Cardio nu are aparatura necesara pentru a interveni de exemplu in cazul unui infarct miocardic grav.

Spitalul  Judetean Sibiu are nevoie urgenta de un angiograf. Prezenta la Sibiu in urma cu o saptamana, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii a anuntat ca are in plan achizita unui astfel de aparat pentru cea mai mare unitate medicala a judetului nostru. Nu  a precizat insa si cand va fi achizitionata aceasta aparatura extrem de necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani pentru agentii economici care angajeaza persoane provenite din categorii defavorizate

Statul da bani angajatorilor care incadreaza in munca persoane aflate in grupuri vulnerabile. Suma acordata este de 2250 de lei pe luna. Aceiasi bani ii primesc si cei care incheie contracte de stagiu sau ucenicie. Angajatorii care dau de lucru tinerilor fara experienta sau varstnicilor beneficiaza de stimulente financiare. Valoarea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro