Capusele au revenit in forta! 50 de victime in doar 2 saptamani!

Hila Ovidiu

Capusele fac ravagii! Au fost inregistrate peste 50 de cazuri numai in ultimele doua saptamani! Sibienii sunt sfatuiti sa mearga la medicul de familie in situatia in care cad prada temutelor insecte. Un tratament antibiotic administrat corect ii poat feri de borelioza.

Cum s-a incalzit vremea, cum au aparut si capusele. In doar doua saptamani mai bine de 50 de sibieni au ajuns la spital dupa ce au dat piept cu temutele insecte. Cei mai multi se plang de faptul ca insectele le-au invadat inclusiv curtile chiar daca isi tund iarba saptamanal si nu detin animale de companie. Nici parcurile nu sunt ocolite. Pana la acest moment in oras nu au inceput campaniile de dezinsectie.

Situatia victimelor capuselor este monitorizata in fiecare an in perioada martie-octombrie. In 2016 capusele au facut 1177 de victime. Numarul acestora a crescut cu aproape 10 procente anul trecut cand au fost raportate 1293 de cazuri. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa mearga la medicul de familie in situatia in care sunt intepati de temutele insecte. Scoaterea capusei din piele, dezinfectarea corespunzatoare a ranii si un tratament adecvat administrat in cat mai scurt timp de la descoperirea insectei ii pot feri pe oameni de eventuale complicatii. Printre efectele secundare date de intepatura de capusa se numara si contactarea bolii Lyme, o maladie periculoasa care se transmite strict prin contactul cu insecta infectata. Tot reprezentantii Directiei de Sanatate Publica recomanda primariilor din intreg judetul sa desfasoare in cel mai scurt timp actiuni de dezinsectie in spatiile verzi, parcurile sau zonele de relaxare folosite adesea de catre sibieni. Pentru prevenirea inmultirii acestor insecte se recomanda toaletarea vegetariei si tunderea ierbii cat mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Barbatul accidentat pe Podul Garii a decedat la spital

Barbatul accidentat la finele saptamanii trecute pe podul garii a decedat la spital in noaptea dinspre duminca spre luni. Conducatorul auto vinovat de producerea accidentului este acum cercetat penal pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta alcoolului. Accidentul s-a produs in noaptea dinspre sambata spre duminica pe Podul Garii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro