Capusele au facut 800 de de victime de la inceputul anului si pana in prezent

Hila Ovidiu

Capusele fac ravagii la Sibiu. In doar 2 saptamani au ajuns la spital dupa ce au fost intepate de insecte 280 de persoane. De la inceputul anului si pana in prezent au fost raportate la DSP aproape 800 de cazuri de intepatura de capusa.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in ultimele 3 saptamani, de fiecare data peste 100 de raportari. Acum doua saptamani de exemplu, la spital au ajuns 179 de persoane, victime ale capuselor. In ultimele zile numarul raportarilor a scazut la putin peste 100. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spera ca acesta sa fi fost varful de sezon. Se stie faptul ca pe timp de caldura excesiva capusele sunt nevoite sa se retraga in pamant. In ultimele 7 zile numai la spitalul judetean au ajuns peste 40 de persoane. Si la Medias au solicitat ajutor 23 de persoane. Cele mai putine cazuri, doar 2 au fost inregistrate la spitalul din Agnita.

Medicii le recomanda sibienilor care cad prada acestor insecte sa se prezinte la unitatea de urgente atunci cand nu au reusit singuri sa extraga insecta din piele. In rest, pentru tratamentul antibiotic obisnuit pot cere ajutorul medicului de familie. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica fac apel in special la cei care isi desfasoara activitatea in aer liber, in zone  cu vegetatie abundenta, sa poarte incaltaminte inchisa pe picior si imbracaminte care sa le acopere mare parte din corp pentru a evita astfel contactul cu insectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie, radar!

Politistii rutieri scot radarele in strada. Vizati sunt vitezomanii. Oamenii legii spun ca nu ii vor ierta pe cei care calca prea tare pedala de acceleratie. Politistii spun ca viteza in cele doua forme ale sale, excesiva si neadaptata conditiilor meteorutiere duce la producerea unor adevarate tragedii pe soselele din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro