Cap tractor și semiremorcă folosite la transport ilegal de material lemnos, confiscate de polițiști Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol

stiri redactie

În cursul zilei de 31 octombrie a.c., , în jurul orei 18,00, pe DC 73, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din orașul Tălmaciu, în timp ce, cu ajutorul unui ansamblu rutier, transporta cantitatea de 17,187 mc de lemn rotund, esență fag, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Astfel, materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu, iar semiremorca utilizată pentru transport a fost confiscată.

În cauză s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de transport cu orice mijloc de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documentele specifice de transport.

La data de 14 decembrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, analizând mijloacele de probă existente în cadrul dosarului penal și ordonanța de extindere asupra altor 2 acte materiale ale infracțiunii de ”transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m^3, neînsoţite de documentele specifice de transport”, polițiștii sibieni au procedat la ridicarea autoutilitarei (cap tractor) în vederea confiscării.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Alcoolul i-a dat aripi, polițiștii i le-au retezat

La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 17,30, în Turnu Roșu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală de către un localnic în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce nicio categorie de autovehicule, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, termenele de valabilitate ale ITP și poliței RCA ale mașinii erau expirate.

Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Județean Sibiu acordă sprijin financiar companiilor care vor opera zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Sibiu

Consiliul Județean Sibiu aprobă o schemă de ajutor de stat pentru companiile aeriene care operează pe Aeroportul Internațional Sibiu, având în vedere că activitatea acestora a fost puternic afectată în ultimele 7 luni de pandemie. Între martie și iulie 2020, perioada în care au fost suspendate majoritatea zborurilor comerciale, numărul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro