Campanie anti-capuse a ITM Sibiu

Hila Ovidiu

Intrigati de numarul mare de persoane muscate de capuse la nivelul judetului Sibiu, ITM Sibiu a demarat o campanie de informare a agentilor economici referitor la riscurile si bolile care pot fi transmise prin intepatura de capusa.

Boala Lyme devine boala profesionala. Deoarece in ultima perioada s-a constatat o crestere alarmanta in judetul Sibiu a numarului de cazuri de muscaturi de capuse, ITM Sibiu a considerat ca este necesara derularea unei actiuni de tip campanie, masi ales ca zona Sibiului este cuprinsa in arealul zonelor endemice  din Romania alaturi de Cluj si Arad.  Datele furnizate de unitatile sanitare au aratat ca numai in ultima saptamana au fost inregistrate 85 cazuri noi de muscatura de capusa. Totodata, judetul Sibiu a inregistrat in ultimii 2 ani cel mai mare numar de cazuri de boala Lyme, respectiv 69 de cazuri in 2010 si 161 cazuri in 2011, dar si cea mai mare incidenta pentru aceasta boala (de 17 ori mai mare decat media pe tara in 2011). In aceste conditii, IPM Sibiu a demarat miercuri o campanie de informare si control pe probleme de securitate si sanatate in munca, legate de muscatura de capusa respectiv Boala Lyme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

20 de locatii amenajate pentru afisaj electoral

Municipalitatea a stabilit locurile in care vor  outea fi lipite afisele electorale. Acestea sunt 20 la numar si acopera toata raza orasului. Cei care nu se conformeaza legii si distribuie materiale electorale in alte zone decat cele stabilite sunt pasibili de amenda. Se vor amplasa afise electorale pe panourile special […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro