Campanie agricola in licee

Hila Ovidiu

In perioada martie – mai 2012 Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a desfasurat, in liceele cu profil agricol, prima campanie pentru diseminarea informatiilor specifice accesarii Programului National de Dezvoltare Rurala. Campania, care a avut ca public tinta elevii din clasele terminale ale liceelor cu profil agricol, a pornit de la ideea ca absolventii acestora, sunt atat vectori de dezvoltare ai Romaniei rurale, cat si potentiali beneficiari ai PNDR sau a programelor europene pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural.

Din 2014 Romania va avea un nou Program National de Dezvoltare Rurala, iar cunoasterea acestuia de catre potentialii beneficiari va fi cruciala pentru nivelul investitiilor in dezvoltarea agriculturii romanesti. In acest sens, familiarizarea viitorilor agricultori cu principiile accesarii fondurilor europene si cu principalele Axe de dezvoltare, date de Politica Agricola Comuna, poate fi un avantaj. Absolventii liceelor agricole sunt potentiali beneficiari, dar si multiplicatori de mesaj. Pe langa prezentarile continand detalii despre modul de accesare a investitiilor in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, brosurile si pliantele de informare ale APDRP au fost folosite ca material didactic. De asemenea, APDRP a mai pus la dispozitia elevilor prezenti la aceste evenimente materiale promotionale: pixuri, blocnotes, tricouri, sepci etc. In total, au fost distribuite peste 1.200 de seturi de pliante si brosuri, dar si pachete promotionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cele mai multe furturi din locuinta au loc in weekend

Politistii spun ca majoritatea furturilor din locuinta, se comit la sfarsit de saptamana. Infractorii stiu cand proprietarii pleca de acasa, si actioneaza. Conform datelor oferite de Inspectoratul Judetean de Politie, cele mai multe furturi din locuinte au fost inregistrate in noptile de sambata spre duminica. In anul 2011, prevenirea infractiunilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro