Campania impotriva fraudei electorale

Hila Ovidiu

Ministerul Administratiei si Internelor a demarat si la Sibiu campanie de prevenire a fraudei electorale intitulata “Mita si votul ilegal inseamna inchisoare”. Prin aceasta campanie reprezentantii IPJ, IJJ ISU si cei ai  Prefecturii Sibiu incearca sa le explice alegatorilor ce inseamna mita electorala si cum se pedepseste darea si luarea de mita.

In contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, a demarat si la Sibiu o campanie de informare si constientizare a cetatenilor romani ce drept de vot cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Campania se desfasoarala nivel national, in perioada 10 mai-10 iunie, sub sloganul „Mita si votul ilegal inseamnainchisoare!”. Campania se adreseaza in general, tuturor cetatenilor romani cu drept de vot, si in special, tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteazapentru prima data, populatiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formatiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicati in derularea campaniei electorale. Obiectivele acestei campanii, implementate si la nivelul structurilor MAI din judetul Sibiu, sunt informarea cetatenilor asupra sanctiunilor legale prevazute pentru incalcarea legislatiei electorale si constientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal. In cadrul actiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afise in locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, vor fi distribuite pliante – cu preponderenta in mediul rural si in locurile cu valori de trafic ridicat in perioada campaniei electorale, respectiv in sectiile de votare, iar spoturile TV si audio vor fi difuzate la posturile centrale si locale de televiziune si radio. Pentru Sibiu au fost distribuite 8.000 de pliante si 1.700 de afise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Serpi in subsolul unui centru pentru copii din Sibiu

Un cuib de serpi neveninosi a fost descoperit in subsolul unui centru pentru copiii cu handicap din Sibiu. Conducerea centrului a cerut ajutorul Primariei, pompierilor si DSVSA-ului pentru a scapat de reptile. Panica la sediul Fundatiei Un Copil o Speranta de pe Aleea Streiu, dupa ce un cuib de serbi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro