Camerele agricole, in plina infiintare

0
442

Dupa indelungi tergiversari, la Sibiu Camerele Agricole incep sa prinda contur. Pana acum a fost infiintata Comisia Electorala, Comitetul de initiativa, iar acum s-a trecut la primirea candidaturilor. Ramane de vazut cand se va incheia acest proces, iar structura camerelor va fi defnitivata.

Dupa ce Legea 283/2010 privind camerele pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala, cunoscuta de toata lumea drept Legea Camerelor Agricole a fost publicata in Monitorul Oficial, la Sibiu organizarea acestor camere este in plina desfasurare. Camerele Agricole sunt, de fapt, institutii ale agricultorilor si nu ale statului. Ele vor fi organizatii neguvernamentale, infiintate la nivel zonal, judetean, regional si national, care vor prelua mare parte din activitatea fostelor Oficii Judetene de Consultanta Agricola si a Directiilor Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Ele vor fi principalul mijloc de dialog dintre agricultori si institutiile statului. Conform legii, camerele agricole zonale vor fi conduse de un colegiu format din 14 membrii, care va fi ales prin vot direct de catre agricultorii sibieni. Dintre cei 14 membri se va alege un birou permanent, care va fi format din 3 agricultori, 1 presedinte, 1 vicepresedinte si 1 secretar.
Colegiul camerei agricole judetene va fi format din membrii birourilor permanente ale tuturor camerelor agricole zonale din judet. El va avea un birou permanent format din 9 agricultori, 1 presedinte, 4 vicepresedinti, 1 secretar si 3 membri. Legea prevede ca presedintele biroului permanent al Camerei agricole judetene trebuie sa fie absolvent de studii superioare in domeniul agricol si sa aiba o vechime de minim 5 ani in activitatea agricola. La nivelul Regiunii Centru, din care face parte si judetul Sibiu, Colegiul regional al camerelor agricole cuprinde toti membri birourilor permanente ale camerelor agricole judetene din aceasta regiune.
Varful ierarhiei il reprezinta Camera Agricola Nationala al carei colegiu de conducere va fi format din toti presedintii camerelor agricole regionale, iar biroul sau permanent va fi alcatuit din 5 membri, dintre care 1 presedinte, 1 vicepresedinte si 2 secretari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.