Caine dresat pentru salvamont

Hila Ovidiu

Serviciul Salvamont Sibiu va avea in curand un caine instruit special pentru a cauta persoane pierdute in munti. Vorbim aici despre cei prinsi de avalansa. In acest sens a fost semnat un protocol cu Centrul Chinologic Sibiu.

Pentru a ajunge cat mai repede la oamenii prinsi de avalansa in munti, cei de la Salvamont vor avea in scurt timp la dispozitie si un caine dresat special pentru a interveni in astfel de situatii. Patrupedul va fi scolit la Centrul Chinologic Sibiu. Pe parcurrsul unui singur an salvamontistii sibieni au intervenit in peste o suta de cazuri de accidente montane. In 98 dintre acestea a fost vorba despre cetateni romani. Este vorba despre 41 de persoane cu varste de peste 31 de ani, 5 copii sub 8 ani, alti 14 cu varste intre 9 si 15 ani, 20 de tineri cu varste de pana la 20 de ani si 36 de persoane cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani. 62 dintre interventii au avut loc pe timp de iarna si 44 in plina vara. Cei mai multi ghinionisti au suferit accidente si au avut nevoie de ajutor pe partiile de ski amenajate. Cele mai multe interventii au avut loc in Muntii Cindrel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Deszapezirea e un lux

Deszapezirea este un lux pe care Sibiul si-l poate inca permite. Aceasta este opinia primarului Klaus Iohannis. Edilul a dat exemplu mai multe orase din Germania unde curatarea strazilor de zapada nu se mai practica. Edilul Sibiului spune ca in anumite tari “cu apa calda” orasele cheltuie foarte putin pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro