Cafeaua a fost scoasa de pe lista bauturilor cancerigene!

admin

Organizatia Mondiala a Sanatatii a scos cafeaua de pe lista alimentelor cu posibile efecte cancerigene, expertii concluzionand ca nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a se inregistra cafeaua ca un produs care poate cauza cancerul prin consumul sau pe termen indelungat.

In contrapartida, Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului a dat publicitatii un raport unde se atrage atentia ca prin consumul de bauturi fierbinti creste riscul contractarii cancerului, astfel cafeaua, dar si ceaiurile de plante si alte bauturi consumate fierbinti putand fi listate alaturi de alte produse cu efect cancerigen asupra organismului.

Unele tari unde se consuma in mod traditional bauturi foarte calde, precum Iran, China, tarile sud-americane, sunt amintite in raportul Agentiei Internationale pentru Cercetare in Domeniul Cancerului, recomandandu-se populatiei din aceste tari sa consume bauturile preferate la temperaturi mai scazute, apropiate de temperatura camerei.

Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului nu a indicat faptul ca un consum regulat de cafea ar putea provoca cancerul, dar se atrage atentia ca prin consumul regulat de cafea fierbinte, riscul de cancer creste destul de mult, la fel stand situatia si cu alte bauturi consumate la temperaturi prea ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

AUDIO Documentarul evenimentsibiu.ro - Alterarea simturilor intr-o lume moderna

portalul de stiri evenimentsibiu.ro va propune o noua premiera online: DOCUMENTARELE AUDIO online evenimentsibiu.ro Ascultati mai jos Alterarea simturilor intr-o lume moderna

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro