Cadou pentru baron!

alin

Sambata, sibienii pot vizita gratuit Palatul Brukenthal. Cadoul vine din partea conducerii cu ocazia zilei de nastere a baronului.

Sambata, 26 iulie, cu ocazia zilei de nastere a Baronului Samuel von Brukenthal, accesul vizitatorilor in Palatul Brukenthal este gratuit, exceptie facand expozitia Salvador Dali, Divina Commedia, pentru care se va achita taxa de vizitare: 20 lei adulti, 5 lei elevi/studenti. Samuel von Brukenthal s-a nascut in Nocrich, pe 26 iulie 1721, ca fiu al judelui regal Michael Brekner, primind numele de botez Carl Samuel, fiind al saptelea copil si mezinul familiei. Baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803) a fost singurul reprezentant al comunitatii sasesti transilvanene caruia i s-au atribuit importante functii publice in cadrul statului austriac condus de imparateasa Maria Theresa. Perioada petrecuta la Viena coincide cu perioada constituirii colectiei sale de pictura, mentionata in 1773 in Almanach de Vienne drept una dintre cele mai valoroase colectii particulare ce putea fi admirata in mediul cultural vienez al vremii. Numit Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei, functie pe care a ocupat-o intre anii 1777 si 1787, Samuel von Brukenthal construieste la Sibiu un palat in stilul Barocului Tarziu, dupa modelul palatelor vieneze. Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai insemnate monumente in stil baroc din Romania reprezentand, alaturi de colectiile baronului, nucleul Muzeului National Brukenthal de astazi. Muzeul Brukenthal este cel dintai muzeu din Romania si din Centrul Europei, deschis pentru public din anul 1817, datorandu-si existenta uneia dintre cele mai importante personalitati ale Transilvaniei: Baronul Samuel von Brukenthal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ciocolata, produs de lux...

Ciocolata, care la ora actuala este la indemana oricarui copil, va ajunge in urmatorii ani, un produs de lux. Marii producatorii ai lumii anunta incade pe acum scumpiri. Asta datorita faptului ca a crescut cu mult consumul de dulciuri in randul asiaticilor, iar fructele de cacao, sunt tot mai putine. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro