Bursele, ajutoarele de inmormantare si indemnizatiile pentru copii nu vor fi impozitate, anunta Finantele

admin

Ministerul Finantelor a precizat, vineri, ca niciuna dintre variantele discutate pana acum privind noul concept de impozitare globala a veniturilor nu prevede impozitarea burselor, ajutoarelor de inmormantare si indemnizatiilor pentru copii.

Potrivit ministerului, noul model de impozitare, bazat pe introducerea unui impozit anual global, se afla in prezent in lucru in cadrul grupurilor constituite din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai mediului de afaceri.

„In acest sens, in cadrul grupurilor de lucru se discuta mai multe variante posibile. In niciuna din aceste variante de implementare a noului concept bursele, ajutoarele de inmormantare, indemnizatiile pentru copii nu vor fi impozitate”, a precizat ministerul, intr-un comunicat.

Precizarea ministerului vine ca reactie la mai multe relatari din presa, in care se mentiona ca aceste venituri ar putea sa fie impozitate in cazul in care se introduce impozitarea globala a veniturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Iti aprinzi tigara doar la anumite ocazii? Poti avea acelasi risc de boli cardiace ca si cei care fumeaza zilnic

Asa-numitii fumatori sociali, persoane care isi aprind tigarile numai la anumite ocazii, s-ar putea confrunta cu aceleasi riscuri pentru sanatatea inimii ca si cele care practica acest obicei in mod curent, indica un studiu realizat recent in Statele Unite. O echipa de oameni de stiinta a examinat date legate de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro