BULETIN DE PRESĂ IJP SIBIU

Cercetat sub control judiciar pentru lovire sau alte violențe și nerespectarea hotărârii judecătorești privind ordinul de protecție

          La data de 21 martie, în jurul orei 1200, o femeie din municipiul Sibiu a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că fiica sa este agresată fizic de fostul soț.

          La fața locului s-a deplasat cu celeritate un echipaj din sistemul de ordine și siguranță publică al Poliției Municipiului Sibiu, fiind identificate ambele părți implicate.

          Astfel, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul (în vârstă de 39 de ani, sibian), și-a agresat fosta soție, în stradă. Prin această acțiune, bărbatul a încălcat interdicția de a se apropia de persoana vătămată la mai puțin de 50 m, stabilită prin Sentința Judecătoriei Sibiu.

Femeia (38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu) s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală  Sibiu unde a fost examinată din punct de vedere medico-legal și i-a fost emis un certificat medico-legal prin care s-a constatat că prezintă leziuni traumatice ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații.

Polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violente și nerespectarea hotărârii judecătorești .

La data de 22 martie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Cercetările în acest dosar continuă.

***

Infracțiuni rutiere

          În perioada 20 – 22 martie, în urma activităților specifice desfășurate în trafic de către polițiștii rutieri, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier:

  • la data de 23.03.2020, în jurul orei 0130, polițiștii rutieri au depistat în municipiul Mediaș un minor care conducea un autoturism. Din cercetările efectuate, polițiștii au constatat că mașina i-a fost încredințată tânărului, în vârstă de 17 ani, domiciliat în Bazna, de către un bărbat de 40 de ani, aflat în autoturism cu acesta. Totodată, polițiștii au constatat că mașina are aplicat număr fals de înmatriculare. Având în vedere cele constatate, polițiștii au deschis dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice de către o persoană despre care se știe că se afla în situația prevăzută de art.335/1 din Codul penal;
  • la data de 21.03.2020, la sediul Biroului Rutier Mediaş s-au prezentat doi conducători auto care au declarat că în data de 20.03.2020, ora 1830, au fost implicaţi într-un eveniment rutier în municipiul Mediaş, în urma căruia a rezultat avarierea celor două autovehicule conduse de ei şi a unui stâlp pe care era montată o oglindă rutieră. În urma celor declarate de aceştia a rezultat că unul dintre conducătorii auto (în vârstă de 26 ani, domiciliat în municipiul Mediaş) a condus autoturismul pe str. Păcii, iar la intersecţie cu str. Axente Sever nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani. Polițiștii au constatat că bărbatul de 26 de ani avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism având acest drept suspendat (art. 335 alin. 2 Cod Penal);
  •   la data de 21.03.2020, în jurul orei 1200, polițiștii rutieri au depistat în trafic, pe DN14, Șura Mare, un bărbat (37 de ani, domiciliat în Șura Mare) care conducea autoturismul fără a deține permis de conducere, autovehiculul fiind neînmatriculat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui vehicul fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. (art. 335 alin. 1 și art. 334 alin. 1 cod penal);
  • la data de 21.03.2020, pe DN7C, în Cârțișoara, polițiștii rutieri au depistat în trafic un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, un sibian în vârstă de 41 de ani, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism cu alcoolemie  peste limita legală (art. 336 alin. 1 Cod Penal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Sibiu sprijină vârstnicii pentru procurarea celor necesare

În contextul pandemiei de coronavirus și al recomandărilor autorităților pentru populație de a evita deplasările și a rămâne în casă, Primăria Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială, are ca atribuție identificarea, monitorizarea și sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători sau alte forme de sprijin social, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro