Buletin de presă al Grupului de Comunicare Strategica – ora 11

În cursul  zilei de ieri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită  răspândirea acestei afecțiuni.

Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabila din orice rețea și având tarif normal. 

În situația necesității măririi capacității de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde, specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale dețin resursele necesare și pot acționa în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește persoanele care au apelat numărul unic de urgență, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26) cu privire la Coronavirus. Odată cu operaționalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgență, întrucât cetățenii pot solicita informații direct de la specialiști pe linia dedicată de informare.

În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienți fiind bună. 

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă. 

Facem, din nou, apel la mass-media sa nu mai transmită public informații neverificate din surse oficiale. 

Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieșit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectate cu virusul COVID-19 (Coronavirus). 

În acest moment, la nivel național, sunt 52 persoane în carantină și 8.796 persoane în izolare la domiciliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PERSOANĂ DISPARUTĂ

În ziua de 19 februarie a.c., ENACHE ELENA-NICOLETA, de 37 de ani, a plecat voluntar de pe raza municipiului Câmpulung, fără a mai reveni la domiciliu. Semnalmente: înălţime 1,65 m, 50-55 kg, constituție astenică, faţa ovală, ochi albaştri, păr lung, vopsit roşcat. Vestimentație la momentul plecării: geacă de culoare maro, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro