Branza de Sibiu, produs protejat

Hila Ovidiu

Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat. Doar cei care produc branza de oaie in judet vor mai putea folosi aceasta titulatura. Printre fanii branzei sibiene se numara si ministrul Daea.

Este prima saptamana in care Telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat de lege. Asta inseamna ca in afara de producatorii de branza din judetul Sibiu nimeni nu va mai putea comercializa produse sub aceasta titulatura. Cei care vor fi prinsi vanzand produse  “de Sibiu” dar care nu vor putea face dovada apartenentei acestui judet risca sanctiuni usturatoare.

Ministrul Daea spune ca in acest fel va fi redusa concurenta neloiala. Seful de la Agricultura nu vrea insa sa ingroape restul producatorilor din tara ci mai degraba sa le canalizeze atentia catre produsele provenite din zona lor si care merita promovate.

Pana la momentul de fata 10 producatori din judet au reusit sa isi obtina documentatia necesara pentru a vinde cu acte in regula telemea de Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se lucreaza intens pe Calea Dumbravii

Lucrarile pe Calea Dumbravii si Bulevardul Milea sunt in plina desfasurare. Pe Dumbravii se toarna de joi noul strat asfaltic. Constructorii continua lucrarile incepute in urma cu cateva saptamani pe doua dintre cele mai importante artere ale orasului. Vorbim despre Calea Dumbravii si Bulevardul Milea. Pe primul dintre ele joi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro