Bilantul se poate depune pana in 2 mai

Hila Ovidiu

29 aprilie, este ultima zi de depunere a bilanturilor la finante. Vorbim de cei care detin asociatii, fundatii sau alte organizatii de acest fel. Pentru ca ultima zi din luna este libera si nu lucreaza,  cei care au de depus aceste documente, sunt asteptati in 2 mai.

Societatile comerciale, societatile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice vor intocmi si depune situatiile financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale, in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 29 mai  2012.  Subunitatile inregistrate in Romania, care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate depun situatiile financiare anuale aferente exercitiului financiar 2011 la administratiile fiscale teritoriale in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 29 mai  2012. Asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale vor depune situatiile financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 29 aprilie 2012. Deoarece 29, 30 aprilie si 1 mai anul curent sun zile nelucratoare, situatiile financiare anuale se vor depune pana cel tarziu la data de 2 mai 2012.  Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie 2011 aveau obligatia depunerii la administratiile finantelor publice teritoriale o declaratie pe propria raspundere in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 29 februarie 2012. Incepand cu anul 2011, toate tipurile de situatii financiare si raportarile anuale se vor putea depune numai pe noile versiuni ale programelor de asistenta, in format PDF cu fisier xml atasat, la care trebuie atasat si un fisier cu extensia zip. Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu recomanda depunerea situatiilor financiare prin Internet. Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A) vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD. Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2011, formularele vor putea fi depuse doar la ghiseu, in vechile formate de raportare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liber in 30 si 1

Vacanta prelungita pentru angajatii de la Stat. pentru ei Guvernul a decis ca zi siua de 30 aprilie sa fie libera si nu doar 1 mai, sarbatoarea muncii. Astfel mai toate institutiile publice vor mai fi deschise doar vineri. Acestea isi vor relua programul normal abia miercuri. Angajatii din institutiile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro