Bilant accidente rutiere

Hila Ovidiu

Aproape 100 de accidente grave. Atatea au avut loc in prima jumatate a anului pe soselele judetului. 19 oameni si-au pierdut viata in aceste evenimente rutiere. Cele mai multe s-au produs in zilele de luni si de joi.
acc

Numarul de accidente rutiere grave nu a crescut doar la Sibiu ci si in alte zone ale tarii. Numai in prima jumatate a anului in judetul nostru s-au produs peste 200 de evenimente rutiere. Studiile politistilor arata ca peste 33 la suta dintre accidente s-au produs in zilele de luni si de joi. In prima zi a saptamanii au avut loc 40 de evenimente rutiere grave, iar in cea de-a patra 39 de accidente. Cele mai multe evenimente rutiere, peste 37% s-au produs intre orele 13.00 si 17.00. 52 dintre accidentele grave s-au produs din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, 26 din cauza pietonilor care au traversat neregulamentar si alte 24 din cauza neacordarii de prioritate vehiculelor. Numai in municipiul Sibiu in prima jumatate a anului s-au produs 90 de evenimente rutiere dintre care 28 au fost grave. S-au soldat cu 2 morti, 29 raniti grav si alti 65 de raniti usor. Pe primul loc in municipiu se situeaza neacordarea de prioritate vehiculelor cu 16 accidente produse, neacordarea de prioritate pietonilor cu 14 accidente si abia apoi incalcarea limitei de viteza. Cele mai multe evenimente rutiere au avut loc pe Soseaua Alba Iulia, strada Semaforului si Bulevardul Vasile Milea. Evenimentele rutiere s-au produs in ciuda repetatelor actiuni rutiere cu caracter preventiv desfasurate de catre politisti. In primele 6 luni ale anului oamenii legii au constatat peste 500 de infractiuni la regimul rutier. Au suspendat mai bine de 2 mii de permise.dintre acestea aproape 800 au fost pentru depasire neregulamentara, 516 pentru neacordare de prioritate pietonilor 266 pentru viteza si aproape 200 pentru conducere sub influenta alcoolului.Au fost aplicate aproape 13 mii de amenzi pentru viteza, peste 6500 pentru neportul centuri de siguranta si aproape 3400 pentru pietoni care au traversat neregulamentar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schimbarea la Fata

Cu mic cu mare, sibienii au mers miercuri la biserica. Ortodocsii sarbatoresc in fiecare an la 6 august “Schimbarea la fata” sau “Obrejenia” cum mai este sarbatoarea denumita in popor. Pentru cei care tin postul Sfintei Marii a fost dezlegare la peste. De la cel mai mic si pana la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro