Bigetul spitalelor, pus in dificultate de cresterile salariale

Hila Ovidiu

Cresterile salariale din domeniul medical lovesc in bugetele de investitii ale spitalelor. La Spitalul Judetean Sibiu spre exemplu, 80% dintre fondurile unitatii medicale marg catre plata angajatilor.

Salariile angajatilor din sistemul sanitar lasa spitalele fara bani de medicamente si alte materiale necesare. Angajatilor din sanatate aproape li s-au dublat salariile din primavara. Cei care au facut din pix probabil majorarile nu au facut si studii de impact. Asa se face ca acum managerii de spitale sunt nevoiti sa caute solutii atat pentru plata salariilor cat si pentru cheltuielile de functionare. La Sibiu, Cornel Benchea, managerul SpitaluluiClinic Judetean de Urgenta Sibiu spune ca la momentul de fata cheltuielile salariale reprezinta 80% din veniturile totale ale unitatii medicale.

La momentul de fata medicii castiga brut, in functie de specializare intre 10 si 13 mii de lei, un rezident ia intre 5700 si 7300 de lei iar o infirmiera spre exemplu are un salariu brut de 3550 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DANIEL ROSALIM A PLECAT LA INGERI

Trustul de presa Eveniment se alatura familiei, prietenilor si colegilor de cantec, in aceste momente cand cel care ne-a cantat si incantat cu cantecele sale a lasat aceasta lume si a plecat la ingeri…Daniel Rosalim…drum lin spre cer… A fost, si nu ne place sa vorbim la trecut…unul dintre cei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro