Biciclete contra masini

Hila Ovidiu

Astra Film Cinema promoveaza protectia mediului. Saptamana aceasta sibienii vor putea lua parte la proiectia intitulata „Biciclete contra masini”. Cei care vor veni la film pe bicicleta vor beneficia de intrare gratis.

Pelicula a carei regie este semnata de Frederik Gretten prezinta pe de-o parte criza globala privind schimbarile climatice, poluarea din cauza masinilor, extinderea oraselor iar pe de alta parte …alternativa, adica deplasarea pe bicicleta, singurul mod ecologic de a ajunge din punctul A in punctul B. Intre problema si solutie sta insa un boom spectaculos al industriei auto sustinut de miliarde de euro investiti in lobby si publicitate. Filmul prezinta realitatea a doua mari metropole ale lumii. Vorbim despre Sao Paolo unde un biciclist moare in fiecare zi, despre L.A. unde 70 la suta din suprafata orasului este dedicata autostrazilor de mare viteza si parcarilor dar si Copenhaga unde…4 din 5 locuitori detin cate o bicicleta iar deplasarea se face mult mai des pe doua roti decat pe patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incepe "catagrafierea" gropilor din asfalt

Incep plombarile in oras! Din acest an sibienii vor putea semnala prezenta gropilor prin mail sau pe o cunoscuta aplicatie de internet. Reprezentantii municipalitatii spun ca primele interventii se vor face cu mixtura stocabila iar plombarile definitive si restul reparatiilor necesare pe arii extinse ale covorului asfaltic vor incepe de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro