Beneficiile consumului de rosii

0
661

Odata cu caldura au inceput sa apara si rosiile romanesti in pietele sibiene. Coapte inca la solar, e drept, acestea sunt totusi gustoase si pline de vitamine. Rosiile sunt un aliat de nadejde in  prevenirea diferitelor forme de cancer.

Rosiile produse in tara noastra au inceput deja sa apara in piete. Nu au chiar acelasi gust ca cele pe care le obtinem in gradina vara dar, de pofta, merg si acestea. Nutritionistii ne recomanda sa consumam pe o cat mai mare perioada de timp rosii proaspete pentru ca sunt pline de vitamine si au multe beneficii pentru santate. Originare din America de Sud rosiile sunt apreciate de sute de ani pe continentul nostru. Consumate regulat asigura mare parte din nutrientii necesari functionarii organismului uman. Delicioasele legume contin vitaminele A, C si K, au acid folic dar si potasiu. Au putine calorii, doar 27 pe suta de grame si ajuta la mentinerea sanatatii pielii, intarirea oaselor, reducerea riscului de cancer, reglarea nivelului glicemiei in sange, mentin sanatatea parului, previn afectiunile biliare sau renale si reduc intensitatea durerilor cronice. Rosiile pot fi folosite cu succes si in lupta cu kilogramele in plus. Rosiile pot fi consumate crude, simple, in salate, in sandwich-uri, fierte, in ciorbe sau conservate pe tot parcursul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.