Beneficii pentru medicii de la sate

Hila Ovidiu

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a semnat in 2012 655 de contracte cu furnizorii de servicii medicale. Cele mai multe dintre acestea au fost cu medicii de familie. Numarul consultatiilor a fost unul destul de ridicat. Numai cele profilactice depasesc 33 de mii. Practic, la ora actuala singura problema cu care se confrunta judetul este lipsa medicilor de familie la sate.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Sibiu si-a facut datoria in 2012. in anul care urmeaza sa se incheie Casa a incheiat mai bine de 30 la suta din numarul total de contracte cu medicii de familie. Restul de pana la peste 650 au fost servicii spitalicesti, ambulatorii sau de alte tipuri. Cele mai multe solicitari sunt pentru medicii de familie. Aici au fost semnate 249 de contracte cu 250 de medici. Dintre acestia doar 73 sunt in mediul rural. Pentru ca si acolo este nevoie de doctor, se incearca stimularea acestora pentru a profesa si la tara.La ora actuala Casa are un numar total de 385.878 de asigurati. Dintre acestia mai bine de 17 mii sunt copii de pana la 3 ani, 79 de mii sunt batrani de 60 si peste 60 de ani iar restul sunt persoane cu varste intre 4 si 59 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cine a facut si face onoare Sibiului

165 de cetateni de onoare. Atatia are Sibiul la ora actuala. Cartea de onoare a orasului este insa plina de mesaje de apreciere.  Printre cei care si-au lasat amprenta in cartea Sibiului se numara regi, ducese, politicieni, artisti sau eroi ai Revolutiei. Printre capetele incoronate care au semnat cartea Sibiului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro