Beneficii pentru angajatorii care incadreaza in munca persoane provenite din categoriile sociale defavorizate

Hila Ovidiu

Angajatorii sibieni pot beneficia de subventii de la stat in situatia in care dau de lucru tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani care sunt inregistrati ca someri fara indemnizatie. Suma alocata este de 900 de lei pe luna pentru o perioada de un an de zile.

Pe langa bani acordati pentru tinerii care nu mai urmeaza forme de invatamant, statul acorda beneficii financiare angajatorilor si pentru alte categorii de persoane defavorizate. Astfel, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi, primesc pentru un an de zile pentru fiecare absolvent angajat suma de 900 de lei. In cazul in care absolventul angajat este persoana cu nevoi speciale suma se acorda pentru un an si jumatate. Dac incadreaza in munca someri care au varste de peste 45 de ani angajatorii primesc timp de un an de zile suma de 900 de lei. Pentru acesti bani insa angajatorii trebuie sa mentina contractul cu angajatul pe o perioada de cel putin un an si jumatate. De aceeasi suma de 900 de lei beneficiaza si angajatorii care incadreaza in munca someri care mai au 5 ani pana la pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Judetul Sibiu are terenul pentru un nou spital

Consiliul Judetean Sibiu a obtinut terenul pentru noul spital! Hotararea de trecere a terenului in proprietatea judetului nostru a fost aprobata de catre guvernanti. Autoritatile locale au la dispozitie 5 ani pentru demararea lucrarilor. Terenul atribuit Sibiului pentru constructia noului spital are o suprafata de 17,75 hectare si este situat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro