Bat clopotele la Sibiu pentru morţii REVOLUŢIEI din 89!

Hila Ovidiu

Marţi, 22 decembrie, clopotele bisericilor din Sibiu vor răsuna în memoria morţilor Revoluţiei din Decembrie 89, potrivit programului de comemorare pregătit pentru Ziua Eroilor Martiri Decedaţi în Revoluţia Română din Decembrie 1989.

“O ceremonie specială va avea loc la Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. La ora 12,00, se vor trage, timp de 3 minute, clopotele tuturor lăcaşelor de cult din municipiul Sibiu”, anunţă organizatorii.

Nu mai puţin de şapte ceremonii de depunere de coroane şi slujbe religioase se vor desfăşura în data de 22 decembrie la Sibiu. la cele şapte monumente ridicate în Sibiu în memoria evenimentelor din 89.

În toate locaţiile momentul comemorativ se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare. Comemorarea eroilor Revoluţiei este organizată la Sibiu de Prefectura Sibiu, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sibiu, asociaţiile de revoluţionari, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, structurile militare din Garnizoana Sibiu şi Mitropolia Ardealului.

In timpul revoltelor din Decembrie ’89, o suta de oameni si-au pierdut viata in Sibiu, cele mai multe victime aparand in 22 decembrie. Sute de cladiri au fost devastate si ciuruite de gloantele trase pana in ianurie inclusiv iar multe familii si-au cautat mortii zile în sir dupa declansarea macelului.

Program Ziua Eroilor Decembrie 2015

– ora 08,00 – Monumentul Eroului Niţă Octavian (la U.M. 01606, B-dul Vasile Milea)
– ora 08,45 – Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu
– ora 09,15 – Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”
– ora 10,00 – Monumentul Eroului Dumitru Croitoru (la sediul ISU Sibiu)
– ora 10,50 – Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 (la U.M.02444, Şoseaua Alba Iulia, lângă Aeroport)
– ora 12,00 – Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu
– ora 13,30 – Monumentul Eroilor Revoluţiei din Cimitirul Municipal Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei persoane au murit în Apoldu de Sus (UPDATE/FOTO)

Trei persoane au murit luni spre marţi noapte pe DN1, în judeţul Sibiu, iar alte două au fost rănite în urma ciocnirii violente dintre un TIR şi un microbuz. Tragedia s-a produs în apropiere de localitatea sibiană Apoldu de Sus, puţin după miezul nopţii. Victimele, care se întorceau în ţară […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro