Băsescu, acuzat că a spălat bani. 280.000 de dolari prin tranzacții imobiliare

Hila Ovidiu

Traian Băsescu este acuzat de Grupul de Investigaţii Politice că în 2002 a spălat prin bancă, suma de 280.000 de dolari, în urma mai multor tranzacții imobiliare realizate cu afaceristul Costel Cășuneanu.

Acuzațiile curg gârlă la adresa Președintelui României, Traian Băsescu. De la trafic de influență, imixtiuni și comenzi în justiție, dosare penale la comandă, condamnări la comandă și luare de mită, lui Băsescu i se mai adaugă un cap de acuzare: SPĂLARE DE BANI. Astfel că actualul Președinte al României are toate calitățile unui mafiot în cea mai pură formă.

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a depus luni, o sesizare la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Potrivit sesizării, în octombrie 2002, Traian Băsescu a cumpărat o vilă în Otopeni cu 280 de mii de dolari şi spunea atunci că banii i-a obţinut în urma vânzării unui teren către Costel Căşuneanu. În realitate, însă, banii pe care preşedintele i-a primit în urma vânzării terenului au fost transferaţi în contul Ioanei Băsescu. 

Băsescu, pe atunci primar general al Capitalei, nu deţinea la acea vreme legal nici în conturi, nici în numerar suma necesară achiziţionării vilei din Otopeni.

Președintele a spus la acea vreme că a făcut rost de banii pentru vilă, din vânzarea terenului de lângă Grădina Zoologică din Băneasa, către afaceristul Costel Cășuneanu. Mai exact Băsescu a cumpărat terenul cu 50.000 de dolari și doi ani mai târziu l-a vândut lui Costel Cășuneanu cu fabuloasa sumă de 360.000 de dolari.

În 15 octombrie 2002, Traian Băsescu s-a dus cu sacoşa de bani la bancă şi a depus în numerar 110.000 de dolari. Potrivit legii, în momentul în care o persoană depune chas la bancă mai mult de 10.000 de euro, Oficiul de Spălare a Banilor este sesizat și în mod automat se declanșează o verificare pentru a se vedea proveniența banilor.

Aceste tranzacţii au mai fost anchetate în 2004, însă Oficiul de Combatere a Spălării Banilor a considerat că Traian Băsescu se bucură de imunitate. Mai exact Iulian Dragomir pe atunci director al Oficiului Spălării Banilor a decis să închidă ancheta lui Băsescu privind spălarea de bani. Drept răsplată, Băsescu l-a făcut judecător la Înalta Curte unde în continuare îi servește intereselor lui Băsescu.

 

 

www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Junii aniverseaza 70 de ani in Piata Mare

Spectacol de zile mari vineri in “buricul targului”. Junii Sibiului sarbatoresc 70 de ani. Spectacolul va aduce in fata publicului in Piata Mare patru generatii de juni. Vor urca pe scena copiii de la ansamblul “Cibinul”, tinerii de la “Ceata Junilor”, profesionistii de la Cindrelul Junii Sibiului si Veteranii Junii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro