Băsescu a promulgat legea prin care magistrații corupți rămân fără pensia de serviciu

Hila Ovidiu

Președintele României Traian Băsescu a promulgat luni, legea prin care magistrații și membrii personalului de specialitate juridică ce au fost condamnați definitiv pentru o infracțiune de corupție să nu mai primească pensia de serviciu.

Șeful statului a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Promulgarea legii vine după ce pe 18 iunie, senatorii au adoptat acest proiect legislativ. Legea  prevede că judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică ce au fost condamnați definitiv pentru o infracțiune de corupție să nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 și 83 indice 1 și de indemnizația prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor care ulterior eliberării din funcție au fost condamnați definitiv pentru infracțiune de corupție, o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție sau infracțiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracțiune intenționată săvârșită înainte de eliberarea din funcție”, se arată în acest act normativ.

De asemenea, acesta prevede că: punerea în mișcare a infracțiunii penale pentru una dintre infracțiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluționării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plății pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluționarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală beneficiază, în condițiile legii, de pensie din sistemul public.

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vara asta Hiturile se "joaca" pe frecventele Eveniment FM

Vara lui 2014 vine cu hiturile si melodiile cele mai ascultate. Emisiunile sunt de „natura” estivala. Daca nu ati reusit sa mergeti dumneavoastra la mare, va ducem noi marea … acasa. Stiri, multa muzica, emisiuni special concepute si realizate pentru dumneavoastra, ascultatorii de Eveniment FM. Transmisiuni in direct de la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro