Bani mai multi pentru somerii care se angajeaza in alta localitate

Hila Ovidiu

Noile modificari privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca au intrat in vigoare din aceasta luna. Somerii care se angajeaza in alta localitate decat cea in care domiciliaza si isi schimba domiciliul din cauza locului de munca pot castiga sume importante de bani.

Veste buna pentru somerii care vor sa se reintegreze in munca. Statul le da bani daca locul de munca este la o distanta mai mare de 50 de kilometri decat localitatea de domiciliu. Prima de instalare este acum mult mai consistenta decat cea din trecut.

Noua lege, intrata deja in vigoare chiar daca nu i-au fost reglementate si normele de aplicare, spune ca o persoana inregistrata ca somer la agentiile de munca ce reuseste sa se angajeze intr-o alta localitate decat cea de domiliciu primesc o prima de instalare de 12.500 de lei in situatia in care isi schimba domiciliul mutandu-se in localitatea in care si-au gasit de munca. Cei care se muta cu tot cu familie beneficiaza de o suma de 15.500 de lei. In situatia in care ambii soti indeplinesc conditiile pentru a primi prima de instalare,doar unul dintre ei va beneficia de suma completa. Cel de-al doilea se va alege doar cu suma de 3500 de lei. Atentie insa! Nu vorbeneficia de suma intreaga cei carora angajatorii le asigura locuinta de serviciu! Cei aflati in aceasta categorie vor primi suma de 3500 de lei in situatia in care se muta singuri si 6500 de lei daca se muta cu intreaga familie. Prima de instalare se acorda in doua transe. Primii bani vor ajunge in buzunarele proaspetilor angajati dupa semnarea contractului de angajare iar cea de-a doua transa din suma o vor primi abia laun an de zile de la angajare.

De bani vor beneficia si somerii neindemnizati. Sumele sunt insa mult mai mici. Pentru cei care reusesc sa obtina un contract de munca pe o perioada de cel putin 3 luni, ordonanta prevede oferirea unei prime de activare in valoare de 500 de lei. Aceasta suma este neimpozabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident pe DN 14

Un grav accident rutier a avut loc luni dimineata pe DN 14. Un sofer care a calcat prea tare pedala de acceleratie a pierdut intr-o curba controlul masinii si s-a izbit de un TIR. In urma impactului soferul vinovat de producerea accidentului a fost ranit si transportat la spital. Graba […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro