Bac-ul ratat lasa facultatile fara studenti

Hila Ovidiu

Rezultatele foarte slabe de la examenul de bacalaureat din acest an ii ingrijoreaza pe rectorii principalelor Universitati din Sibiu. Acestia sustin ca anul trecut, din cauza faptului ca elevii nu si-au luat bac-ul, numarul tinerilor care au ajuns la facultate a scazut si cu 10 la suta. Insa la fel se va intampla si in  acest an.

Rezultatele dezastruoase de la bacalaureatul din acest an i-au facut pe rectorii universitatilor din Sibiu sa-si imagineze cele mai pesimiste scenarii. Acestia se asteapta la o scadere a numarului de studenti cu 10, pana la 15 la suta, datorita slabei pregatiri a elevilor care tocmai au terminat liceul. Reprezentantii institutiilor de invatamant superior au si explicatii pentru acest fenomen. Ei pun rezultatele slabe de la bacalaureat pe seama programei haotice din liceu, dar si a slabei pregatiri a elevilor. Totusi, pentru a nu ramane fara elevi, din moment ce nu isi permis sa primeasca elevii foarte slab pregatiti care de abea si-au luat bacalaureatul, universitatile vin cu oferte de studii pentru studentii care au terminat deja o facultate, si se ganesc la reconversie profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Desfiintarea scolilor profesionale a dus la dezastrul de la bac

Rezultatele bacalaureatului de anul acesta erau previzibile. Aceasta este parerea edilului sibian Klaus Johannis. Primarul, fost inspector scolar in urma cu ceva vreme, spune ca desfiintarea scolilor profesionale si a stadiilor de ucenicie a fost una dintre cele mai mari greseli facute de Ministerul Educatiei si cu impact dinrec asupra […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro