Azi e ultima zi de scoala pentru elevii claselor a XII-a

admin

Elevii de clasa a XII-a incheie anul scolar vineri, pentru a se putea pregati de Bacalaureat, care va incepe in 6 iunie.

Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, inscrierile se fac in perioada 22 – 26 mai.

Examenul de Bacalaureat va incepe cu probele orale si de competente, respectiv limba romana (6-7 iunie), limba materna (8-9 iunie), competente digitate (9, 12-13 iunie) si limba straina (114-16 iunie).

Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie – limba si literatura materna, 28 iunie – proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata in 10 iulie.

Elevii participanti la olimpiade, dar si cei care au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitati din strainatate vor sustine examenul national de bacalaureat intr-o sesiune speciala care va avea loc incepand de luni, 29 mai, si pana in 9 iunie.

In perioada 29 – 30 are loc Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 31 mai – Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar in intervalul 2 – 3 iunie – Evaluarea competentelor digitale.

Din 6 iunie incep probele scrise. Astfel, in 6 iunie este proba scrisa la Limba si literatura romana, in 7 iunie – Proba obligatorie a profilului, in 8 iunie – Proba la alegere a profilului si specializarii, iar in 9 iunie proba la Limba si literatura materna.

Tot in 9 iunie, pana la ora 18.00, vor fi afisate rezultatele, iar contestatiile vor putea fi depuse intre orele 18.00 – 20.00. In 10 iunie vor fi afisate rezultatele finale. La acesta sesiune, care se va desfasura la Ploiesti, s-au inscris 223 de candidati – 144 fac parte din loturile sportive, 79 participa la competitii internationale pe discipline, iar 33 vor sustine examen de admitere la universitati din strainatate.

Si elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, in 9 iunie, pentru ca din 19 iunie sa sustina probele de la Evaluarea Nationala. Probele scrise vor fi sustinute in 19 iunie la limba si literatura romana, in 21 iunie la matematica si in 22 iunie la limba si literatura materna. Rezultatele vor fi afisate in 26 iunie si tot atunci pot fi depuse contestatii, care vor fi solutionate pana in 30 iunie, cand vor fi anuntate rezultatele finale.

Din acest an scolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la suta, fata de 25 la suta pana acum, iar admiterea va fi facuta intr-o singura etapa computerizata, urmata de o etapa in care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea in liceu se va finaliza in 28 iulie.

Pentru ceilalti elevi, vacanta de vara va incepe in 17 iunie si se va incheia in 10 septembrie.

Ziare.com – partener al Trustului de Presa Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CNADNR nu poate verifica starea drumurilor din Romania. Afla cu ce vor acestia sa urmareasca starea drumurilor.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat procedura de achizitionare a doua drone pentru monitorizarea lucrarilor pe santiere, procedura ce ar putea fi finalizata in iunie, a declarat joi directorul companiei, Stefan Ionita. „Drona este un element de supracontrol pe care intentionam sa il facem. Am demarat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro