Avertisment ISU: caldura din ultimele zile favorizeaza producerea incendiilor de vegetatie!

Hila Ovidiu

Aveti grija la focurile din spatii deschise! Dezmiristitul efectuat incorect va poate lasa fara agoniseala de-o viata. Pompierii spun ca gradinile si miristile pot fi curatate cu ajutorul focului numai dupa ce au fost luate toate masurile de siguranta.

Pompierii sibieni spun ca situatia din primele 4 luni ale acestui an este ceva mai buna decat cea inregistrata in aceeasi perioada a lui 2017 cand au fost peste 100 de incendii de vegetatie produse de catre cei care au incercat sa isi curete pajistile, gradinile si terenurile arabile. Tot cei de la ISU sustin ca pericolul inca nu a trecut.  Caldura din ultimele zile a uscat foarte mult iarba ramasa de anul trecut iar un incendiu poate izbucni oricand chiar si de la o tigara aruncata aprinsa nu numai de la un foc aprins controlat. Celor care vor sa isi curete gradinile pompierii le recomanda sa o faca doar in zilele in care nu bate vantul si numai dupa ce s-au asigurat ca au suficienta apa si ustensilele necesare pentru a stinge focul in cazul in care acesta se extinde peste arealul propus initial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Daracul de lana de la Sadu va fi pus in functiune luna viitoare

Veste buna pentru crescatorii de oi care vor sa valorifice si lana mioarelor. De la inceputul lunii viitoare va fi pus in functiune daracul de lana de la Sadu. La marele evenimen va participa si ministrul Daea. Valentin Ivan, seful administratiei sadene spune ca utilajul pentru lana este deja functional […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro