Autospeciala de interventie pentru ISU Sibiu

Hila Ovidiu

ISU are un nou utilaj pentru interventie! Este vorba despre un camion dotat cu un container. Autospeciala este dotata cu toate cele necesare pentru cautarea si salvarea persoanelor. Poate fi folosita mai ales in caz de interventie rapida dupa cutremur.

Cei de la ISU spun ca noua autoutilitara va reduce semnifi cativ timpul de interventie siperioada necesara descoperirii si salvarii victimelor. Mai mult, aceasta poate fi folosita si in situatia in care in urma unui cutremur ar ramane persoane prinse sub daramaturi. Echipamentele cu care este dotat containerul au capacitatea de a detecta orice miscare, cat de mica, la diferite adancimi. In plus, containerul mai contine instrumente de descarcerare, targi speciale pentru transport, sisteme pneumatice de ridicare, generatoare electrice si multe alte dotari menite sa ii ajute pe salvatori sa intervina in cel mai scurt timp.

Noul utilaj de interventie are o lungime de peste 6 metri si o greutate de 8 tone. A fost achizitonat prin intermediul unui proiect cu fonduri europene. In aceasta transa au primit astfel de autospeciale de interventie 6 judete ale tarii. Pana la finalizarea proiectului toate judetele tarii vor avea cate o autospeciala de acest gen. Anul trecut pompierii sibieni au fost dotati cu 14 utilaje de interventie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tanar accidentat pe Transfagarasan

Un tanar in varsta de 24 de ani si-a vazut moartea cu ochii pe Transfagarasan. Barbatul circula cu o motocicleta cand, din cauza vitezei a iesit in afara partii carosabile si s-a lovit de un parapet. A fost nevoie de interventia elicopterului SMURD pentru salvarea acestuia. Turistul german in varsta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro