Autoritatile sibiene spun „NU” plasticului!

Consiliul Judetean Sibiu este prima autoritate din tara care inlocuieste plasticul cu materiale reciclabile, prietenoase cu mediul! Anuntul a fost facut miercuri, chiar de Ziua Interantionala a Mediului.

Plasticul, in majoritatea formelor in care este el folosit, este extrem de nociv! Este periculos in primul rand pentru ca nu poate fi reciclat in totalitate si nu se dezintegreaza decat in cateva sute de ani.  Pentru a proteja planeta, Comisia Europeana a dat o directiva care trebuie aplicata in toate tarile, inclusiv in Romania. Asata inseamna ca plasticul trebuie inlocuit cu materiale reciclabile indiferent ca vorbim de paiul din suc, de capacul paharului de cafea sau de farfuria de unica folosinta.

Consiliul Judetean a furat startul in aceea ce priveste aceasta directiva si a devenit astfel prima institutie judeteana din tara care a dat o hotarare prin care se angajeaza ca la actiunile de protocol si evenimentele pe care le organizeaza administratia judeteana sau institutiile subordonate sa se foloseasca exclusiv vesela, tacamuri si recipiente din materiale reciclabile.

In cadrul evenimentului gazduit miercuri de catre Consiliul Judetean s-au prezentat efectele nocive ale plasticului asupra oamenilor, animalelor si mediului.

In cadrul evenimentului celor prezenti le-a fost lansata si o provocare. “Refuza ce nu refolosezsti” este motto-ul celor de la ADI Eco. Acestia spun ca un stop de implicare poateschimba radical soarta acestei planete.

Dupa dezbaterile de la Consiliul Judetean, a avut loc “Bursa de Plastic”, un eveniment in cadrul caruia pentru o punga plina cu plastic participantii au primit un rasad iar cei mai harnici care au veniti cu 5 pungi pline cu plastic au fost premiati cu cate un SibCoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se restituie taxa auto!

Peste 400 de mii de romani, dintre care in jur de 8 mii de sibieni si-au recuperat in ultimele zile sumele platite pentru taxa auto. Reprezentantii ANAF spun ca platile continua si in perioada urmatoare. La inceputul acestei luni Ministerul Finantelor Publice anunta cu surle si trambite ca incepe restituirea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro