Au dispărut înregistrările cu Mircea Băsescu când spunea că i-a dat bani lui Kovesi

Hila Ovidiu

Înregistrările efectuate de DNA pe 26 mai 2014, în biroul lui Mircea Băsescu, în timp ce acesta îi mărturisea Izaurei Anghel, că a dat 200.000 de euro lui Kovesi și altă sumă de bani, Liviei Stanciu, au dispărut din dosarul de șantaj.

Izaura Anghel a declarat joi, în fața Tribunalului Constanța că interceptările din 26 mai 2014, realizate de DNA în biroul lui Mircea Băsescu, au dispărut și nu se regăsesc la dosar. Fiica lui Bercea Mondial fusese chemată la Constanța de fratele lui Băsescu, la el în birou pentru a discuta despre modalitatea de restituire a banilor. În timpul discuției purtate de Izaura Anghel și Mircea Băsescu, fratele Președintelui României i-a spus fiicei lui Bercea că a dat 200.000 de euro lui Kovesi și alți bani judecătoarei Livia Stanciu.

Izaura Anghel a întrebat-o pe procuroarea de caz de ce nu dă acele interceptări realizate cu trei zile de flagrant. Fiica lui Bercea a spus că nici judecătorul și nici procurorul nu i-au răspuns la întrebări cu privire la lipsa interceptărilor din 26 mai. Fiica lui Bercea Mondial spune că DNA a pitit acele interceptări ca să nu îl înfunde pe Mircea Băsescu.

Cât privește înregistrările făcute de fratele său, în timp ce Mircea Băsescu spunea că i-a dat 300.000 de euro din bani, lui Traian Băsescu, Izaura Anghel a spus că nu mai există acele înregistrări. Întrebată de jurnaliști, de ce nu mai există, Izaura a spus că din vina lor, refuzând să aprofundeze subiectul.

Cât privește acuza de șantaj la adresa lui Mircea Băsescu, Izaura i-a cerut lămuriri procuroarei de caz, care e șantajul. Procuroarea i-a replicat că Izaura i-ar fi spus lui Mircea Băsescu că îi dă în vileag dacă nu-i restituie banii. Izaura a precizat că așa este, dar a spus că îl dă în vileag la DNA, deci unde este șantajul.

Ciudat este și faptul că procurorii DNA nu au efectuat nicio percheziție nici la Mircea Băsescu și nici la Marian Căpățână și nici nu demarează cercetări pentru a se vedea unde au ajuns banii dați de familia Anghel, fratelui Președintelui României.

Izaura Anghel s-a declarat nemulțumită de faptul că procurorii nu caută unde sunt banii lor, deși în rechizitoriul DNA se admite că aceștia au dat 600.000 de euro către Mircea Băsescu și că au primit înapoi doar suma de 280.000 de dolari.

 

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Catastrofă aviatică în Ucraina. Un avion cu 295 de pasageri, doborât de insurgenții proruși

Catastrofă aviatică de proporții în Ucraina. Un avion aparținând companiei aeriene Malaysia Airlines, cu 295 de persoane la bord, a fost doborât joi seară de o rachetă lansată de insurgenții proruși. Din păcate, nu există niciun supraviețuitor. Atentat terorist în Ucraina soldat cu 295 de morți, după ce avionul civil […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro