Ati lucrat astazi?

alin

In fiecare an, in data de 22 iulie, crestinii ortodocsi, o pomenesc in rugaciunile lor pe Maria Magdalena. Desi in aceasta zi nu se oficiaza slujbe in biserici, in popor sarbatoarea a fost numita si ,,Palia’ zi in care, daca oamenii ar lucra, li s-ar păli holdele.

In aceasta luna, in ziua a douazeci si doua, o sarbatorim pe Sfinta mironosita si intocmai cu Apostolii Maria Magdalena. Magdala, mic sat de pescari aflat pe tarmul occidental al lacului Ghenizaret, la 5 km de orasul Tiberiada, era patria Sfintei Maria Magdalena. Fecioara cu avere, a trait cu frica de Dumnezeu si cu ascultarea poruncilor Lui, pana in ziua in care a fost posedata de sapte diavoli. Cuprinsa de aceasta boala si negasindu-si nicicum odihna, ea afla ca Iisus Hristos ajunsese pana in tinutul ei, dupa ce traversase Samaria si ca atragea multimi multe dupa El, prin minunile pe care le savarsea si prin invatatura sa cea cereasca. Plina de speranta, ea alerga spre el si, asistand la minunea inmultirii painilor si a pestilor, in numar suficient de mare pentru a hrani peste 4 000 de oameni, se arunca la picioarele Mantuitorului si ii ceru sa o conduca pe calea vietii vesnice. Izbavita din aceasta incercare, ea renunta la bunurile sale si la orice atasament la lume pentru a-l urma pe Iisus in toate periplurile sale, impreuna cu Apostolii, Maica Domnului si alte femei pioase care se pusesera in serviciul lui dupa ce au fost vindecate de el din diverse boli. In popor se spune ca azi nu se munceste la camp iar daca te lovesti, te vindeci dar cicatricea va ramane vizibila toata viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

3 dintr-un foc!

Record pentru un tanar! El a comis nu mai putin de 3 talharii in doar 15 minute. Pentru ca nu avea nici un ban in buzunar, a inceput sa loveasca trecatorii de pe strada si sa le fure gentile. Un barbat in varsta de 31 de ani este cercetat in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro