Atentie la virusul Zika!!!

Hila Ovidiu

Virusul Zika a ajuns si in tara noastra! Purtatoarea acestuia a fost o femeie de 27 de ani proaspat intoarsa din Martinica. Bolnava a fost tratata in Capitala iar acum este in afara oricarui pericol. Medicii Directiei de Sanatate Publica Sibiu spun ca in privinta acestui virus trebuie sa fie atente in special femeile insarcinate!

Spaima Americii de Sud, virusul Zika a ajuns si in tara noastra. A fost diagnosticata cu acest virus o tanara de 27 de ani care se intorsese de curand din Martinica. Cel mai probabil femeia a fost infectata dupa ce a fost intepata de catre un tantar in timp ce se afla in concediu in Marea Caraibelor. La intoarcere femeia avea toate simptomele specifice acestui virus. Se manifeste de obicei prin febra, dureri de cap, eruptii pe piele, dureri musculare, dureri ale incheieturilor si chiar conjunctivita. Medicii Directiei de Sanatate Publica Sibiu spun ca oamenii ar trebui sa evite cele 29 de zone cu risc din intreaga lume. Atentie ! Virusul se poate transmite pana si prin contact sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben de ploi, vijelii si grindina

Vremea trece de la o extrema la alta. Dupa ce ne-am topit la peste 36 de grade, ploile revin in forta. Meteorologii au emis o avertizare cod galben care intra in vigoare vineri dimineata si ramane valabila pana duminica. De fenomenele meteo vor fi afectate judete din aproape jumatate Romania. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro