ATENŢIE LA ÎNŞELĂCIUNI!

0
93

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au reţinut un bărbat de 27 de ani, din Băiculeşti, bănuit de săvârşirea mai multor înşelăciuni şi tentative de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”.

În ziua de 13 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În urma administrării probatoriului, poliţiştii au stabilit că, în cursul lunii aprilie a.c., un bărbat de 32 de ani, din Bascov, în prezent cercetat în stare de arest preventiv în altă cauză, împreună cu un alt bărbat de 27 de ani, din Băiculeşti, ar fi încercat să obţină de la cinci persoane vârstnice, de pe raza localităţilor Drăganu şi Oarja, sume de bani, folosind metoda de înşelăciune ,,Accidentul”.

Astfel, cei doi ar fi apelat persoanele vătămate la telefon, solicitând sume de bani ca urmare a susţinerii că o rudă este implicată într-un eveniment rutier.

Ca urmare a celor susţinute, cei doi bărbaţi ar fi obţinut de la un bătrân de 96 de ani, din Oarja, suma de 3.000 de lei, în cauză desfăşurându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Restul persoanelor nu au remis sume de bani, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de înşelăciune.

După cercetări, bărbatul de 27 de ani, din Băiculeşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Reamintim că celălalt bărbat, de 32 de ani, din Bascov, a fost reţinut pentru 24 de ore în ziua de 22 aprilie a.c., într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faţă de o persoană vătămată de 87 de ani, din Sălătrucu, de la care ar fi obţinut prin metoda „Accidentul”, suma de 20.000 de lei.

  •  

Recomandări pentru evitarea înşelăciunilor:

De regulă, persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate sunt cele vizate de autori de infracțiuni cum ar fi ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana regelui Cioabă”, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d., persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor furnizori de utilităţi sau care oferă spre vânzare bunuri la preţuri sub valoarea reală.

Folosiţi orice ocazie în care discutaţi cu membrii de familie sau cunoscuţi în etate, pentru a vorbi despre permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext.

Totodată, dacă permit accesul în casă, avertizați-i cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați, pentru a se verifica pretextele și stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.