Atentie la capuse!!!

Hila Ovidiu

Cateva zeci de sibieni au fost muscati de aceste insecte numai in cateva saptamani. Pentru a evita sa fiti muscati evitati zonele cu iarba inalta, folositi repelenti atunci cand va plimbati in natura si imbracati-va corespunzator.

In ultima perioada in judetul Sibiu sunt tot mai multe probleme legate de capuse. Anul trecut din nefericire judetul nostru a fost pe primul loc in tara la numarul de persoane muscate. Intepatura acestei insecte poate fi destul de periculoasa. Microbii acesteia pot duce la boala lyme. Netratata corespunzator aceasta maladie poate avea consecinte grave asupra sanatatii oamenilor, ducand chiar la paralizie. Numai in ultima perioada cateva zeci de sibieni au cazut prada acestor insecte dupa ce au facut plimbari in aer liber sau au mers la gratare. O parte dintre ei au avut nevoie de ajutorul medicilor asa ca s-au  prezentat la Urgente. Pentru a evita sa fim muscati de capuse medicii ne recomanda sa evitam zonele cu iarba foarte inalta, sa avem grija cu animalele de companie, sa ne dam pe piele cu substante specifice care sa tina departe insectele si sa avem o imbracaminte corespunzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul RECICLEAZA!

Vineri a avut loc la Agnita prima intalnire cu cetatenii dinn mediul urban in cadrul proiectului Sibiul Recicleaza. Cu aceasta ocazie oamenii au avut ocazia de a afla totul despre ceea ce inseamna colectarea selectiva a deseului. Proiectul implementat la nivelul intregului judet are o valoare de aproximativ 94 de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro