Atentie, e…ger!!!

Hila Ovidiu

Un nou val de ger s-a abatut de joi asupra tarii noastre. Meteorologii au emis un cod galben de frig valabil pentru mai bine de 20 de judete printre care si Sibiul. Date fiind conditiile meteo, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor, in special celor cu probleme cardiace sau cronice sa isi ia masuri de protectie pentru a nu avea probleme de sanatate.

Informarea meteorologilor de cod galben de vreme deosebit de rece a intrat deja in vigoare si va ramane activa pana in 21 ianuarie la ora 10.00. In acest interval temperaturile vor cobori pana la -22 de grade pe timp de noapte. Nici ziua nu ne vom putea bucura de temperaturi cu plus. Cel mai frig va fi in Transilvania, Oltenia si Muntenia. Date fiind conditiile meteo, medicii Directiei de Sanatate Publica recomanda tuturor sibienilor, dar mai ales celor cu boli cardiace, sau afectiuni cronice severe sa evite deplasarea in spatii deschise si implicit expunerea la frig. In cazul in care deplasarea este impetuos necesara oamenii sunt sfatuiti sa foloseasca imbracaminte calduroasa, din bumbac sau lana inmai multe straturi care sa asigure protectia impotriva temperaturilor scazute. Nu pot lipsi din tinuta de iesit afara caciulile, manusile si incaltamintea imblanita. Tot pe astfel de conditii meteo se recomanda evitarea sau reducerea cat mai mult a fumatului si consumului de bauturi alcoolice. Parintilor li se recomanda sa evite sa ii lase pe cei mici prea mult timp afara la joaca. In caz de degeraturi usoare, primul ajutor consta din introducerea victimei intr-un mediu incalzit, infasurarea zonelor degerate in haine groase sau paturi  si chiar introducerea zonei degerate in apa calduta. Daca victima este constienta si nu prezinta varsaturi i se pot administra lichide caldute. Dupa stabilizare victima trebuie transportata neaparat la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi pentru munca la negru

In 5 zile inspectorii de munca au dat amenzi in valoare de aproximativ 200 de mii de euro.  La nivel national, in timpul controalelor, au fost depistate mai bine de 60 de persoane care isi desfasurau activitatea la negru. Si in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat sanctiuni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro