Asfalt pe inca 16 strazi

Hila Ovidiu

Alte 16 strazi de pamant urmeaza sa vada pentru prima oara asfaltul. Consilierii locali au votat deja proiectul iar de anul viitor se va trece la licitarea pachetelor de strazi. Arterele care vor fi modernizate provin din cartierele Lazaret si Turnisor.

Strazile au fost impartite in 3 mari pachete. Pentru modernizarea acestora a fost alcoata estimativ o suma de aproximariv 24 de milioane de lei. Primul pachet este compus din strazile Diaconovici, Lebedei, Luceafarului, Arcului, Libertatii si Milescu. Pentru acesta s-a alocat suma de 4,5 milioane de lei. Cel de-al doilea pachet care va fi licitat pe viitor este compus din strazi din zona Turnisor I. Vorbim aici despre strazile Zavoi, Stavilarului, Aviatiei, Cooperatorilor, Scurta si Iazul Morii. Din pachetul Turnisor II vor face parte strazile Ovazului, Seceratoarelor, Trifoiului si Graului. Pachetul cu cea mai mare valoare, de peste 13 milioane de lei, este Turnisor I.

Pentru programul de reabilitare a strazilor din Sibiu municipalitatea a contractat un credit in valoare de 67,5 milioane de lei pentru o perioada de 10 ani. Cea mai mare parte din suma, peste 33 de milioane de lei au fost alocati pentru interventii la strazi in acest an. Pentru anul viitor este propusa suma de 27 de milioane de lei. Ultima transa din imprumut, de peste 6,7 milioane de lei va fi folosita in 2018.

La momentul de fata in municipiul Sibiu mai sunt aproximativ 100 de strazi neasfaltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proxeneti retinuti

Un barbat si o femeie, ambii din Medias, risca sa ajunga dupa gratii pentru proxenetism. Cei doi au constrans mai multe victime sa se prostitueze. Incriminatii au fost retinuti de politisti. Victimele erau in mare parte minore. Ba mai mult, exista informatii conform carora nici proprii copii ai proxenetilor nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro