Artistii eveniment gold: Goombay Dance Band

admin

La sfârşitul anilor 70 solistul Oliver Bendt a creat o trupă de succes cu un stil exotic. A mixat puţin reggae cu multă poftă de viaţă şi a adus publicului o muzică plină de soare, imaginaţie şi căldură sufletească.

Filosofia şi felul de a fi ale localnicilor din insula Santa Lucia a fost oferit de Oliver europenilor. Rezultatul a fost intitulat Goombay Dance Band. Numele trupei a fost inspirat de un golf mic de lângă St. Lucia, Carribean Goombay.

Trupa a „aterizat” în Europa cu „Sun of Jamaica”, hit care a depăşit zece milioane de difuzări până în prezent! Au urmat şi alte megahit-uri: „Aloha Oe”, „Seven Tears”, „Eldorado”; acestea sunt şi astăzi printre cele mai fredonate melodii în întreagă lume.

„Seven Tears” a cucerit British Chart în 1982, fiind Number One pentru trei săptămâni consecutive. Deoarece până la acea dată nici un alt artist german nu ajunsese atât de sus în topurile din Marea Britanie, această performanţă a intrat în Cartea Recordurilor.

Goombay Dance Band nu s-a mulţumit doar cu atât şi a obţinut numeroase distincţii dintre care cele mai importante sunt trei discuri de platină şi douăsprezece discuri de aur pentru vânzările albumelor trupei!

Renumiţi pentru implicarea lor în lupta pentru un mediu sănătos, membrii trupei Goombay Dance Band sunt vegetarieni convinşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce fac mamele (mai ales cand par sa nu faca nimic)

Te privești în oglindă și vezi o femeie palidă, cu cearcane adânci. Te simți permanent obosită și nu reușești să scapi de senzația că viața ta este un haos. Te-ai îndepărtat de prieteni, ai renunțat la carieră, cel puțin pentru o perioadă, iar aceasta îți dă un sentiment de izolare […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro