ARGEŞ – GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN FALSIFICAREA DE PERMISE DE CONDUCERE, DESTRUCTURATĂ DE POLIȚIȘTII ARGESENI

stiri redactie

 

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii argeșeni au efectuat cinci percheziții, pe raza județelor Maramureș și Argeș, pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificarea de permise de conducere. Trei persoane au fost reținute.

Activitatea se desfășoară pe fondul depistării mai multor persoane care au prezentat polițiștilor rutieri, cu ocazia controlului în trafic, permise de conducere susceptibile a fi false.

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercerări s-a stabilit că din cursul anului 2018 până în prezent, mai multe persoane din județul Maramureș, cu complicitatea unor persoane din comuna Berevoești, județul Argeș, ar fi contrafăcut, respectiv intermediat obținerea de permise de conducere falsificate, aparent emise de autoritățile din Cehia.

Cei în cauză ar fi ales potențialii cumpărători din rândul persoanelor neșcolarizate, cărora le-ar fi învederat că permisele de conducere ar fi autentice și că nu vor întâmpina probleme din partea autorităților, în situația în care vor fi verificate.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 29 iulie a.c., au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite, dintre care două pe raza județului Maramureș și trei pe raza județului Argeș.

După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 42 de ani, din Berevoești, județul Argeș, respectiv un bărbat de 43 de ani și o femeie de 40 de ani, ambii din localitatea Giulești, județul Maramureș, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2019, un bărbat de 32 de ani, din Bughea de Jos, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DC 3, pe raza localității Berevoești, prezentând pentru control un permis de conducere emis de autoritățile din Cehia, susceptibil a fi fals.

Din verificările efectuate s-a stabilit că documentul nu figurează în evidențele statului în cauză, iar bărbatul nu posedă permis de conducere.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - DACĂ L-AȚI VAZUT, ANUNȚAȚI URGENT POLIȚIA!

Poliţiştii sibieni caută un bărbat  în vârstă de 64 de ani, care a plecat de la domiciliu, fără a mai reveni. Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acestuia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro