Argeş – ACŢIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

stiri redactie

Aproape 200 de societăți comerciale și aproape 400 de autovehicule au fost verificate de polițiști în ultimele 24 de ore.

Activitățile au vizat respectarea măsurilor de protecție individuală, a restricțiilor de deplasare, a măsurilor de izolare sau carantinare, precum și a măsurilor organizatorice specifice agenților economici.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personalăși să mențină un comportament precaut în privința expunerii la riscul de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor, pentru care poliţiştii, alături de celelate structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi în continuare la datorie.

În ultimele 24 de ore, un număr de 229 de poliţişti și polițiști locali au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate un număr de 187 de societăți comerciale din 149 de locații au fost verificate, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care una ca urmare a nerespectării interdicţiei de organizare a unor evenimente private, la un local din Piteşti, respectiv a capacităţii de ocupare a unor localuri, la 3 agenți economici de pe raza municipiului Câmpulung. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

1.262 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la adresa indicată.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 373 de autovehicule, dintre care 92 de mijloace de transport persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii argeşeni au aplicat, 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.000 de lei, după cum urmează:

-222 de sancţiuni, în valoare de 20.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-22 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-o sancţiune, cu avertisment, a fost aplicată unei persoanel identificată că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;

-4 sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate reprezentanţilor unor agenţi economici, ca urmare a organizării unui eveniment privat, respectiv a încălcării restricţiilor privind capacitatea de ocupare.

  •  

Eveniment privat descoperit de poliţişti

În ziua de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti, au acționat pentru prevenirea răspândirii COVID 19 la unitățile HORECA, ocazie cu care au descoperit că la un local era în desfășurare un eveniment cu caracter privat.

În urma celor constatate, s-a procedat la stabilirea identității persoanelor participante, iar ca urmare a abaterilor, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, după cum urmează:

20 de sanctiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală – respectarea distanţării fizice şi portul măştii de protecţie;

o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată reprezentantului agentului economic, care nu se află la prima abatere de această natură.

Totodată, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Piteşti au efectuat verificări şi la sălile de jocuri de noroc de pe raza de competență a secției, fără a fi constatate nereguli.

În cadrul activităților, polițiștii au adus la cunoștința reprezentanților agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor specifice, astfel încât atât angajații, cât și vizitatorii să conștientizeze obligaţia a se proteja față de infectarea cu virusul Sars-Cov2, prin purtarea măștii de protecție în incinte.

  •  

În ziua de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat pentru prevenirea răspândirii COVID 19 la unitățile HORECA de pe raza de competență, ocazie cu care au identificat 3 agenți economici, de pe raza aceluiași municipiu, care nu respectau măsura restricționării gradului de ocupare în localuri.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

  •  

Activități de verificare pe raza municipiului Curtea de Argeș

În ziua de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, au acționat atât în mediul urban cât și în mediul rural, pe raza de competență, pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.

Activitățile desfășurate pe raza municipiului, au vizat în special centrele comerciale și agenții economici, verificările fiind efectuate împreună cu reprezentanții I.S.U. Argeș.

Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate

În urma activităților, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, sancțiunile fiind aplicate astfel:

38 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;

4 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

  •  

Nu a respectat măsura carantinei

În ziua de 7 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Călinești, au identificat un bărbat de 40 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, ce fusese instituită începând cu ziua de 6 februarie a.c., în urma revenirii dintr-o țară pentru care este instituită această măsură.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu avertisment, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19 şi instruit cu privire la respectarea măsurii de carantină.

Reamintim că aplicarea sanţiunilor contravenţionale se face de către reprezentantul insituţiei competente, denumit agent constatator, care percepe nemijlocit împrejurările comiterii faptei ce face obiectul constatării, stabilind cuantumul sancţiunii în consecinţă.

Scopul activităţii poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni contravenţionale, însă abaterile nu vor fi tolerate, întelegerea şi respectarea efortului comun al cetăţenilor şi instituţiilor şi adoptarea unui comportament precaut fiind elemente urmărite de către poliţişti în relația cu cetățenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE!

Amintim tuturor conducătorilor aută să țină cont că în situația nerespectării prevederilor legale privind circulația rutieră, vor pune în pericol nu doar propria persoană, ci și persoanele cu care se află împreună în autovehicul, precum și pe ceilalți participanți la trafic. De asemenea, luaţi în considerare perioada calendaristică. Chiar şi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro